بزرگ ترین صادر کنندگان بادام زمینی در دنیا
آنچه در این مقاله می خوانید...
تجارت بادام زمینیمیزان تولید سالیانه بادام زمینی در سطح جهانی بررسی کلی تجارت بادام زمینی در سطح جهانیبزرگ ترین صادر کنندگان بادام زمینیبررسی بازار پر رونق خردهفروشی بادامزمینی در امریکابررسی بازار مصرف بادامزمینی در اروپا تجارت بادام زمینی در ایرانتجارت بادام زمینی
بزرگ ترین صادر کنندگان بادام زمینی
پیشگفتار
با رشد روز افزون جمعیت، پیشرفت دانش پزشکی و همچنین افزایش آگاهی مردم نسبت به خواص مواد غذایی گوناگون، باعث شده میزان تقاضا برای مصرف بادام زمینی که از ارزش غذایی بالایی برخوردار است افزایش یابد. به طور کلی خشکبار ازجمله مواد با ارزش غذایی بالا هستند، که بسیاری از کشورها علاقهی زیادی در تجارت در این زمینه را دارند. برای مثال تجارت بادام زمینی به یکی از تجارتهای محبوب در سطح جهانی تبدیل شده است، تا جایی که کشوری مانند چین درصدد آن است که به سود زیادی در این زمینه برسد. به همین دلیل در اکثر کشورهای دنیا علاوه بر صادرات محصولات خود برای کسب سود بیشتر، کشت و تولید انواع مواد غذایی افزایش یافته است. بادام زمینی یکی از محصولات خوش طعمی است که علاوه بر استفاده به صورت خشکبار، فرآوردههای حاصل از آن هم مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. همچنین بادام زمینی در صنعت شیرینی سازی و آرایشی-بهداشتی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
میزان تولید سالیانه بادام زمینی در سطح جهانی
۲۱میلیون هکتار زمین زراعی برای کشت و تولید بادام زمینی وجود دارد، که در سطح جهانی حدود ۷/۲۵ میلیون تن در سال به بازارهای مصرف عرضه میشود. سهم قارهی آسیا از تولید بادام زمینی ، ۹/۱۷ میلیون تن یعنی در حدود ۷۰ درصد میباشد. در ادامه آفریقا و آمریکا با تولید ۲/۵ و ۵۷/۲ میلیون تن بادامزمینی ۲۰ و ۱۰ درصد از تولید این محصول را به خود اختصاص دادهاند. کشور چین نیز با دارا بودن ۶/۱۶ درصد از سطح زیرکشت جهان در حدود ۳میلیون هکتار زمین، قادر است ۸ میلیون تن بادامزمینی در سال تولید کند. در میان تولیدکنندگان و صادرکنندگان عمده بادامزمینی، نام کشورهایی نظیر امریکا، آرژانتین، سودان، سنگال و برزیل هم وجود دارد.

بررسی کلی تجارت بادام زمینی در سطح جهانی
بزرگترین کشورهای تولیدکننده بادامزمینی در جهان، هند و چین هستند. اما سهم کوچکی از بازار جهانی را در میان صادرکنندگان این محصول به خود اختصاص دادهاند. این امر به این علت است که بخش عمدهای از این محصول به شکل روغن بادامزمینی در داخل کشور مصرف میشود و باعث شده صادرات بادامزمینی از این دو کشور کمتر از ۴درصد تجارت جهانی باشد. در حال حاضر کشور آمریکا یکی از پیشگامان صادرات جهانی این محصول میباشد، که در سالهای اخیر پیشرفت خوبی در زمینهی صادرات بادامزمینی داشته است. به گونهای که حدود ۳۳درصد از کل صادرات جهانی را به خود اختصاص داده میدهد. به همین دلیل امروزه کشور امریکا به بزرگترین صادرکننده بادامزمینی جهان تبدیل شده است.
نکتهی حائز اهمیت این است که بادامزمینی در کشورهای تولیدکننده اغلب به مصرف داخلی میرسند و یا صرف تولید کالاهایی با ارزش افزوده بسیار بالاتر میشود که صادرات آن سودآورتر از صادرات بادامزمینی به صورت خام است. یکی از مهمترین تولیدکنندگان دانههای روغنی در جهان، هندوستان است که ۴۵درصد آن مربوط به بادامزمینی میباشد و ۵۵درصد کل دانههای روغنی در جهان را تامین میکند. به همین علت واردات هرگونه روغن گیاهی در این کشور ممنوع است. به طور کلی در کشور هند ۹۰ درصد از تولیدات بادامزمینی به روغن تبدیل میشود و فقط مقدار بسیار کمی از آن که از کیفیت بالایی برخوردار است، تحت نظارت کشور چین صادر میشوند.
بزرگ ترین صادر کنندگان بادام زمینی
اگرچه کشور هند بزرگترین تولیدکننده بادام زمینی در جهان محسوب میشود، اما امریکا بزرگترین صادر کننده این محصول است. همانطور که قبلا هم گفته شد، مقدار تولید جهانی بادامزمینی در حدود ۷/۲۵ میلیون تن است که امریکا در رتبهی سوم قرار دارد. اما در بحث صادرات این محصول، همه چیز تغییر میکند. صادرات جهانی بادامزمینی در سال ۲۵/۱ میلیون تن میباشد، که سهم امریکا ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تن است. چین و آرژانتین هم به ترتیب در جایگاه دوم و سوم صادرکنندگان بادامزمینی قرار دارند. بسته به میزان تولید و کیفیت محصول، کشورهایی مانند هند، ویتنام و برخی از کشورهای افریقایی هم جایگاههای متفاوتی از بازار صادرات جهانی را به خود اختصاص میدهند.
بزرگ ترین صادر کنندگان بادام زمینی
بررسی بازار پر رونق خردهفروشی بادامزمینی در امریکا
ایالات متحده امریکا بادامزمینی تولیدی خود را در ۴ نوع رانر، ویرجینیا، اسپانیش و والنسیا وارد بازار میکند، که در اندازه دانهها و مزه متفاوت هستند. بیش از ۸۰ درصد از کل بادامزمینی تولید شده در امریکا، از نوع رانر است. کشت بادامزمینی در امریکا به طور عمده در ۷ ایالت انجام میشود، که بزرگترین ایالت تولیدکننده آن با تولید ۴۱ درصد از کل محصول، مربوط به ایالت جرجیا است. در ادمه ایالتهای تگزاس با ۲۴ درصد، آلاباما ۱۰ درصد، کارولینای شمالی ۹ درصد، فلوریدا ۶ درصد، ویرجینیا ۵ درصد و اوکلاهاما ۵ درصد رتبههای بعدی را به خود اختصاص دادهاند. در ایالت متحده امریکا ۲۵ هزار کشاورز به کاشت و پرورش این محصول مشغول هستند. از مقدار کل بادامزمینی تولید شده در امریکا، فقط ۱۵درصد آن در سال برای تهیه روغن استفاده میشود. این برخلاف اکثر کشورهای تولیدکننده بادامزمینی است که بخش عمدهای از محصول خود را برای تولید روغن استفاده میکنند. اما در امریکا این محصول به صورت مادهای با ارزشافزوده بسیار بالاتر مانند تولید شکلات، روغن، کره و… استفاده میشود. این محصول قبل از فرآوری دارای بازاری به ارزش سالیانهی بیش از یک میلیارد دلار است. اما در سطح خردهفروشی محصولات فرآوریشده بادامزمینی، به بازاری ۲میلیارد دلاری در سطح ایالات متحده تبدیل میشود.

بررسی بازار مصرف بادامزمینی در اروپا
بادام زمینی در تمام کشورهای دنیا مورد استفاده قرار میگیرد. اما در بعضی از کشورها مصرف این ماده غذایی به یک عادت خاص روزانه برای آنها تبدیل شده است. بزرگترین منطقه مصرفکننده بادامزمینی در جهان، کشورهای اروپایی هستند که خود این محصول را تولید نمیکنند و مهمترین وارد کننده بادامزمینی محسوب میشوند. بعد از اتحادیه اروپا، کشورهای کانادا و ژاپن بیشترین میزان واردات این محصول را در اختیار دارند و ۷۸درصد از واردات بادامزمینی جهان را به خود اختصاص دادهاند. قابل ذکر است که بادامزمینی در اتحادیه اروپا بیشتر بهصورت غذا مورد استفاده قرار میگیرد.
تجارت بادام زمینی در ایران
بادام زمینی یکی از پر فروشترین و خوشمزهترین آجیلها در میان ایرانیان است، که طرفداران زیادی دارد. عرضهی این محصول در ایران عمدتا از طریق مراکز پخش صورت میگیرد و قیمت فروش آن هم مانند دیگر آجیلها با در نظر گرفتن حداکثر میزان تخفیف به فروش میرسد. مصرفکنندههای این محصول میتوانند برای پرداخت هزینهی کمتر، از این مراکز خرید کنند. همچنین دسترسی آسان و راحت به فروشگاههای مجازی که در زمینهی فروش انواع آجیل و مغزیجات به صورت آنلاین فعالیت میکنند، بسیار مقرون به صرفهترمیباشد.